21.12.08

Još samo nešto da vam kažem...

Pred san piše mentalne zapise i pisma.
Uglavnom nepoznatim ljudima.
Želi im izreći sve ono što uživo ne može ili ne želi.

Draga magistra,

dolazim u vašu apoteku već godinama i jednako toliko se ne mogu načuditi načinu na koji radite s ljudima. Zar je zaista potrebno svaku osobu koja stane pred vas pitati za čitavu povijest bolesti nje i svakog člana njezine uže obitelji? Uistinu? Baš svaku osobu?

S poštovanjem, vjerna korisnica Praxitena

---

Uvaženi gospodine Prdac,

zar vaši preci doista nisu imali snage za promjenu prezimena? Ili se radi o toliko snažnim ličnostima da čak i takvo prezime sa ponosom mogu nositi? Ima li u vašoj obitelji puno Zvonimira i Tihomira te jeste li se ikada bavili mišlju da dijete nazovete Vruć?

S poštovanjem, susjeda s ulaza broj 12

---

Poštovani ministre,

vaše obješeno lice podsjeća me da psa vrste shar pei. Vaša mala usta koja naglašavaju slovo Š i odbijaju izgovarati samoglasnike u meni pobuđuju želju da vam ista zašijem ribarskim koncem. Vaš nos je tipičan primjer kako nos ne bi trebao izgledati. Vaš glas je tortura za moje uši, a vaše izjave silovanje mog mišljenja. Ne mislite li da bi vam ljepše bilo u anonimnosti?

Srdačno, Glasala-sam-za-one-druge

---

Poštovana osobo koja uređuje TV program javne televizije,

sigurna sam da patite od nesanice pa vam preporučam tablete korijena valerijane od 400mg za pomoć pri spavanju. Kako drugačije objasniti činjenicu da se novi filmovi prikazuju u vremenu između 22:30 navečer i 04:30 ujutro. Stari filmovi koji nešto vrijede stavljate na program u 11 ujutro, a u sva ostala vremena preplavljujete nas idiotarijama koje bi bile preokrutne za emitiranje u devetom krugu Danteovog pakla.

Lijep pozdrav, činovnica s radnim vremenom od 07-18

Nema komentara:

Objavi komentar